LogoSmall
Logo
Inovativne energetske rešitve
Innovative Energy Solutions
menu
Arhiv novic

Arhiv novic

 

Energetski stroški predstavljajo več kot dve tretjini skupnih stroškov

Vsaka podrobnost šteje in preglednost stroškov je zelo pomembna. Obstaja veliko pomembnih elementov, ki so v omrežju stisnjenega zraka in bi morali biti kakovostno urejeni za dosego nižjih energetskih stroškov, povezanih s komprimiranim zrakom.

Mnogi od ukrepov, kot so inšpekcijski pregledi tesnjenja in čiščenje omrežnega sistema potrebujejo manjša vlaganja za zagotovitev hitrega učinka. Drugi ukrepi za dolgotrajnejše doseganje ciljev, kot je izbira optimiziranega omrežja z nadzornimi sistemi in merilniki, zahtevajo intenzivnejšo analizo in podporo strokovnjakov. V povezavi si lahko preberete posamezne korake pri procesu optimizacije- od produkcije stisnjenega zraka pa vse do izboljšav pri razvodu le tega. Proces se prične z poglobljeno analizo uporabe in porabe stisnjenega zraka pri stranki.

 

Zmanjšanje stroškov2

27. Tehniško posvetovanje vzdrževalcev Slovenije

 

Udeležili smo se 27. Tehniškega posvetovanja vzdrževalcev Slovenije, ki se je odvilo na Otočcu, 19. in 20. oktobra 2017. Tam smo se predstavili z merilno tehniko za stisnjen zrak in pline od proizvajalca CS INSTRUMENTS, z visoko kvalitetnimi ter energetsko najučinkovitejšimi kompresorji, generatorji dušika in kisika in z opremo industrijskih hladilnih sistemov.

tpvs2017 (003)

Energetska analiza  – merjenje pretoka – kalkulacija puščanja

Če govorimo o obratovalnih stroških sistemov za stisnjen zrak, dejansko govorimo o energetskih stroških, ker le-ti predstavljajo 70-80% vseh stroškov sistema za stisnjen zrak. Čeprav je stisnjen zrak eden izmed najdražjih virov energije, imajo podjetja v tem sektorju pogosto velike izgube. 

 

Energetske vire kot so elektrika, voda in plin, po navadi nadziramo in tako so stroški le-teh poznani. V primeru oskrbe z vodo se npr. meri poraba, morebitno puščanje pa običajno hitro odkrijemo zaradi dejstva, da je puščanje po navadi vidno. Na drugi strani pa puščanj stisnjenega zraka pogosto ni mogoče opaziti in lahko ˝tiho˝ povzročijo velike nepotrebne stroške tudi med zaustavitvijo proizvodnje ali preko vikenda. 

 

V to niso vključeni skriti stroški proizvodnje čistega in suhega zraka. Hladilniški in adsorpcijski sušilniki proizvajajo suh zrak ob visokih obratovalnih stroških. Zrak se potem velikokrat izgublja skozi puščanja v sistemu. 

 

V 4 korakih pripravite osnovo za uspešno energetsko vodenje vašega podjetja. 

 

Spoznajte kateri bi lahko bili vaši prvi koraki. Pozneje lahko te korake enostavno prenesete v druge sektorje v vašem podjetju, ga energetsko optimizirate in tako povečate učinkovitost zato, da varčujete z denarjem. 

 

Pri tem vam bomo z rešitvami po meri uporabnika pomagali pri KOMP-R d.o.o.

csm_Bildschirmschreiber-DS500-mobil_1_d022ee8d89

CERT_ISO_50001