LogoSmall
Logo
Inovativne energetske rešitve
Innovative Energy Solutions
menu
Industrijsko hlajenje | Akademija stisnjenega zraka | Zakaj izboljšati stisnjen zrak?

Zakaj izboljšati stisnjen zrak?

 

Zrak je mešanica mnogih plinov, predvsem dušika in kisika, je brezbarven, brez okusa in vonja. Zrak je naravno onesnažen z različnimi trdimi delci, kot so prah, pesek, saje in sol. Ta onesnaženost se spreminja glede na različna onesnažena okolja ter z nadmorsko višino.

 

Vodna para je še ena od naravnih sestavin, katero lahko najdemo v različnih odstotkih v zraku. Količina vodne pare in onesnaženost zraka igrata ključno vlogo v procesu stiskanja zraka in njegovi kakovosti, ki ga kompresor ustvari.

 

Škodljive in jedke lastnosti vode so nam dobro znane. Ne obdelan zrak v atmosferskem tlaku vsebuje velike količine vode in ostale onesnažene delce, kot so oljni aerosoli in ostali delci umazanije.

 

Ko je zrak stisnjen, se koncentracija vlage in ostalih onesnaženih delcev poveča. Če dovolimo, da v sistemu ostane korozivna mešanica, ima le ta škodljive učinke na pnevmatske naprave. Posredno bodo lete povzročile nepotrebne zastoje proizvodnje, kvarijo izdelke in zmanjšujejo življenjsko dobo opremi.

 

Filtri za stiskanje zraka odstranijo vsebnost olja in umazanije, medtem ko sušilniki zraka izločijo vodno paro še preden stisnjen zrak doseže mesto uporabe.

 

Oprema za pripravo zraka – metode obdelave zraka