LogoSmall
Logo
Inovativne energetske rešitve
Innovative Energy Solutions
menu
Kompresorska tehnika | Brezoljni kompresorji | Centrifugalni kompresorji CAMERON

Centrifugalni kompresorji CAMERON

 

Cameron's Centrifugal Compression je vodilni svetovni proizvajalec centrifugalnih kompresorjev za stiskanje zraka, posebnih inženirskih aplikacij ter stiskanje procesnih plinov. Njegove odlike so v neprestanem razvoju učinkovitosti, globalna prisotnost na vseh celinah sveta, izjemna servisna mreža ter dokazanem tehničnem znanju ter inovativnem razvoju.

 

Če želite izvedeti več o naših inovativnih izdelkih in storitveni ponudbi izberite kategorijo izdelkov in nas kontaktirajte na +386 (0)599 36 464. ali si oglejte dodatno ponudbo centrifugalnih kompresorjev in nas kontaktirajte za storitev.

 

cantrifugalni

 

Že 175 let je Cameron's Compression Systems group proizvaja produkte vrhunske kakovosti, kateri so postali legendarni v industrijah katerim služimo. V tem času smo nenehno izboljševali našo ponudbo izdelkov, medtem ko se je strokovno znanje naše organizacije izostrilo. Spodaj boste našli naše zgodovinske mejnike batnih in centrifugalnih resorjev.

 

 

Zgodovina centrifugalnih proizvodov (1955 – 2001)

 

Leta 1955 so Joy® Manufacturing Co. sestavljali le štirje inženirji. Njihova pisarna se je nahajala nad trgovino strojne opreme v zahodnem New Yorku, ki je bilo prizorišče pri pripravi modelov  različnih tipov turbo strojev. V kratkem času je družba kupila zemljišče v Cheektowaga (Buffalo), NY, ki je postalo mesto njihovih raziskav in razvojnih objektov. Od 1955- 1960 so štirje inženirji razvili in eksperimentirali s plinskimi turbinami, osno pretočnimi kompresorji, vrstnimi centrifugalnimi kompresorji ter integralno zobniško gnanimi centrifugalnimi kompresorji.

 

Po petih letih eksperimentiranja je Joy Manufacturing Co. zmanjšala svojo osredotočenost na dizajn in proizvodnjo sestavnega orodja za centrifugalne kompresorje in MSG (več stopenjska oprema) ter modele predstavila in uvedla na trg. Ti modeli so bili predvsem prodani za sredstva zračnih aplikacij. Skozi 70. Leta je družba doživela velik porast povpraševanj na domačem trgu. Med tem časom je Joy Manufacturing odkrila tržno nišo in začela z inženirskimi po meri narejenimi kompresorji za petrokemične aplikacije in industrijo za ločevanje zraka.

 

V 80. So se pokazale hitre spremembe in nov razvoj v  Joy Manufacturing. Te  spremembe so vključevale razvoj in uvajanje nizko cenovnih sestavljenih zračnih kompresorjev, izkoriščanje računalniško podprtih načrtovanj programske opreme in bistveno širitev proizvodnje.

 

Leta 1987 so Joy Manufacturing Co. pridobili Cooper Industries in Cooper Turbo-Compressor resor je bil ustanovlljen. Ta ustanovitev je zaznamovala konec imena JOY in v tej dobi uvedla razvoj novih izdelkov. Zaradi večjih naložb so kupili novo proizvodnjo opremo, okrepili preizkuševalni laboratorij in nadgradili računalniško opremo. Zaradi teh izboljšav je bil ustanovljen TurboAir® 2000 zračni kompresor in nov visoko zmogljiv MSG®  kompresorji za industrije ločevanja zraka.

 

 

Kompresorski sistemi (2001 – sedanjost)

 

Skozi obdobje od 1970 do 2001 so bili zgoraj navedeni oddelki znotraj obeh Cooper Energy Services ali Cooper Turbocompressor. Leta 2001 sta se Cooper Energy Services in Cooper Turbocompressor združila v Cooper Compression, ki je bila kasneje preimenovana v Compression Systems in 2005.

 

centrifugalni2001

 

Danes je Cameron's Compression Systems group podjetje s sedežem na 30.000 m2 velikem objektu na Port Northwest industrial business park v mestu Houston, država Texas. Tukaj se nahaja proizvodnja kompresorjev pod znamko Superior®, servisni center, skladiščno distribucijski center razprostrt na skoraj 10.000 m2 površine in približno 10.000 m2 pisarniških prostorov, ki vključujejo tudi celovito podporo strankam in klicni center. Naša tovarna centrifugalnih kompresorjev se nahaja v mestu Buffalo, država New York. Poleg teh dveh večjih objektov imamo tudi številne druge manjše storitvene in proizvodne objekte, ki se strateško nahajajo po vsem svetu.