LogoSmall
Logo
Inovativne energetske rešitve
Innovative Energy Solutions
menu
Kompresorska tehnika | Brezoljni kompresorji | CompAir kompresorji DH

CompAir kompresorji DH

 

DH serija – Zanesljivo in Učinkovito jedro

 

Jedro kompresorja je inovativen, eno vijačni kompresijski element, sestavljen iz enega glavnega rotorja s po šestimi vijačnicami, ki se ujemajo s parom stranskih zobniških planetov, s po enajstimi zobmi. Kombinacija je preverjena v več tisočih instalacij po vsem svetu.

 

DH_1  DH_2  

 

Stiskanje se odvija v dveh komorah nad in izpod glavnega rotorja. Rezultat take namestitve je uravnoteženost sil in znatno zmanjšanje obremenitev ležajev. Nizka obremenitev ležajev vodi k daljši življenjski dobi kompresijskega elementa in posredno zmanjšuje stroške življenjske dobe kompresorja v celoti.

 

Voda je brizgana neposredno v kompresijski element in skrbi za mazanje, tesnjenje in hlajenje. Superiorne hladilne lastnosti vode zagotavljajo nizko delovno temperaturo kompresije blizu izoterme, nizko porabo energije ter najboljši energetski izkoristek v svojem razredu. Vbrizgana voda se filtrira ob polnitvi kompresorja preko reverzne osmoze. Voda je na ta način vedno na najboljši stopnji kvalitete.

 

100% brez oljna zasnova

 

Z nizkimi delovnimi temperaturami in obremenitvami ležajev omogočimo uporabo tesnjenja ležajev, ki ne potrebujejo vzdrževanja. Popolnoma je odpravljena tudi potreba po mazalnem olju v kompresorju. Zaradi tega je kompresor serije DH edini 100% brez-oljni kompresor na tržišču. Z inovativno tehnologijo zagotavljamo najvišji standard stisnjenega zraka in zmanjšujemo stroške vzdrževanja ter vpliv na okolje zaradi neuporabe maziv in oljnih filtrov. Kratek video v nadaljevanju vam predstavi kako energetsko učinkovit brez-oljni kompresor pripomore k zmanjšanju stroška lastništva: